HjerneForum

Om HjerneForum.

Hvem er vi?

HjerneForum er startet af en kreds af forskere, behandlere og formidlere, som ønsker at gøre en fælles frivillig indsats for at informere omkring nye forskningsresultater, der fremkommer i dette område, og hvordan de evt. kan benyttes i behandlingen af hjernesygdomme.

Vi er ikke en klub for eksperter og ønsker alle interesserede som medlemmer. Vi vil løfte i flok og fremme nytænkning, forskning og oplysning til gavn for både raske og syge.

Hvad laver vi?

HjerneForum formidler befolkningen i en klar form om hjernefunktioner både i relation til udvikling ved tiltagende alder og til påvirkende sygdomme med henblik på at skabe forståelse hos omgivelser for hvorledes man kan forholde sig.

HjerneForum stræber for at fremme hjerneforskningen og derved bekæmpe hjernesygdomme.

Bestyrelsen.

Thomas Alrik Sørensen

Formand

Lektor i Kognitiv Neurovidenskab og Neuropsykologi – Aalborg Universitet

Rune Skovgaard Rasmussen

Kasserer

Cand. psych. (neuropsykolog)  og lektor i almen patologi – København Universitet

Mia Due Christensen

Medlem

Researcher i Neurovidenskab og Kognitiv psykologi

Forfatter, foredragsholder og rådgiver

Albert Gjedde

Professor, Dr. Med.

Nicolas Caesar Petersen

PhD, MSc

Malene Klarborg

Neuropsykolog

Brian Kjærgaard Hansen

       Fysiker og professor

Er til daglig ved Aarhus Universitets Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN). Her leder han et præklinisk MR-laboratorium med fokus på at udvikle og anvende skanningsmetoder til undersøgelse af hjernen. Hans forskning omhandler målinger af hjernens mikroskopiske strukturer og hvordan de forandres under sygdom eller som en del af hjernens naturlige funktion (plasticitet). I nuværende projekter arbejder han med skanning af vågne forsøgsdyr som en del af at forstå hvordan hjernens mikrostruktur forandres under søvn og narkose. I disse projekter indgår også studier af Locus Coeruleus, som er en lille klynge af nerveceller i hjernestammen, som har stor indflydelse på søvn, hjernens blodforsyning og den plasticitet. 

Menu

Tilmeld nyhedsbrev